info@scriptsector.se 0650-45 04 45

Backend-utvecklare

Behöver du hjälp med en hemsida eller en tjänst som du vill nå ut med till dina kunder? Om du har en hemsida eller en app, så kan vi säkerställa så att den fungerar på det sätt som du önskar. Vi kan arbeta med säkerhet, så att inget hamnar i fel händer. Vi ser också till så att den fungerar helt enligt dina önskemål.

Kontakta oss

Vad gör en backend-utvecklare?

En backend-utvecklare arbetar med 3 viktiga komponenter såsom servern, databaser och den bakomliggande koden i applikationen. Just backend-utveckling är en kombination av olika tekniker och den programmering som körs i bakgrunden (därav namnet backend).

Jämfört med en frontend-utvecklare, som arbetar med t.ex. JavaScript, HTML eller CSS, arbetar en backend-utvecklare med ett bakomliggande programmeringsspråk som styr hur applikationen fungerar. En backend-utvecklare arbetar med programmeringsspråk som t.ex. PHP, C#, .NET samt olika ramverk, web-api:er och databaser.

backendutvecklare för ert IT-projekt framåt

En backend-utvecklare arbetar med bland annat hemsidor och applikationer. Vi som arbetar som backend-utvecklare arbetar mer specifikt med hur hemsidorna och applikationerna fungerar och all bakomliggande infrastruktur. Det kallas "backend" eftersom det som en backend-utvecklare arbetar med, sker dolt för alla som tittar på en hemsida. En backend-utvecklare ser till så att hemsidan kan kommunicera med servern, databasen och andra system genom att anropa varandra via API:er.

Våra uppdrag

Se några av våra tidigare uppdrag och vad vi tidigare har tagit fram för lösningar.

DlvryNow
Ett komplett system för hemleverans av mat och andra varor från butiken.
Frenda.se
Vi har hjälpt Frenda AB som erbjuder molnbaserad lösningar inom tandvården att bygga om och ta fram en ny design till deras hemsida.
Premiumhälsan
En hemsida till Premiumhälsan som är en friskvårdsanläggning i Landvetter. Hemsidan innehåller information om alla deras tjänster och information om företaget.
Rustcrash
Rustcrash är en fullt automatiserad hemsida där användare loggar in genom plattformen Steam och kan sedan spela casinolikande spel med föremål från spelet Rust som valuta.
Jobryan.se
Vi har hjälpt jobryan.se att migrera sin befintliga hemsida hos wix.com till Wordpress i samband med deras SEO-arbete.
BookingBee
Vi har från grunden utvecklat och designat BookingBees hemsida och bakomliggande tjänster.
Östgötamotor
Detta är en hemsida till bolaget Östgötamotor som köper och säljer begagnade bilar. Hemsidan innehåller dom vanliga undersidorna som en hemsida brukar innehålla. Men dom kan själva lägga upp bilar för försäljning på hemsidan.
Östgöta Transport
Vi har hjälpt Östgöta Transport & Bemaning AB med att producera en ny hemsida för att göra dom mer synlig online och underlätta för deras uppdragsgivare att hitta information och komma i kontakt med bolaget.
Solaire Solutions
Vi skapade modern hemsida till Solaire Solutions i samband med deras SEO arbete.
Retentio.se
I samband med att Retentio tog fram en ny grafisk profil samt påbörjade sitt SEO-arbete hjälpte vi dom att producera en ny hemsida enligt deras grafiska profil.
Sportsbettingprofessionals.com
En hemsida för sportsbetting där användare kan tracka sina bets i en spreadsheet-funktion och diskutera relaterade ämnen i ett forum.
Elansthlm.com
Vi har hjälpt salongen Élan By Kochi.Sthlm att ta fram en hemsida utifrån en redan befintlig design som dom kom till oss med. På hemsidan hittar du information om deras tjänster samt kan boka en tid hos dom.

Styrkor & Fördelar

Webbutveckling
Hosting
API:er
Integrationer
Databaser
Drift & förvaltning
Vidareutveckling av befintliga system
Dagliga backuper
Personlig service och support

Vad kan en backend-utvecklare erbjuda dig?

Behöver du en ny hemsida? Vi arbetar med hemsidor, eller om du behöver en ny applikation. Då kan vi vara delaktiga ända från start till mål. Vi kan sedan efter att appen har tagits fram, se till så att den fungerar som den ska och utveckla den så att den blir allt bättre. Har du ett speciellt IT-projekt som du behöver hjälp med? Vi hjälper dig med allt som har med ditt IT-projekt att göra. Vi är allround och kan utveckla vilket IT-projekt som helst.

När behöver du en backend-utvecklare?

En backend-utvecklare ser till så att din app eller hemsida fungerar som den ska. Skulle något hända med hemsidan eller appen, så är det en backend-utvecklare som du kan vända dig till och som kan lösa dina problem. En backend-utvecklare är ofta en all-konstnär som också löser en massa problem som man kan ha med allt som har med internet att göra, och som ser till så att hemsidan eller appen visar rätt information och bilder.

En backend utvecklare behöver du för att t.ex. en hemsida eller app ska fungera rätt gentemot servern och databasen. En server är i sin tur den plats där din hemsida eller app ligger. En server ser till så att ingen kan hacka in sig på din hemsida eller app. Den ska ge skydd och vara säker mot någon som vill stjäla information eller som vill förstöra för andra.

Några av dom företag som vi arbetar med

Vill du få uppdateringar från oss?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev