Vad gör en backend-utvecklare?

En backend-utvecklare arbetar med 3 viktiga komponenter såsom servern, databaser och den bakomliggande koden i applikationen. Just backend-utveckling är en kombination av olika tekniker och den programmering som körs i bakgrunden (därav namnet backend).

Jämfört med en frontend-utvecklare, som arbetar med t.ex. JavaScript, HTML eller CSS, arbetar en backend-utvecklare med ett bakomliggande programmeringsspråk som styr hur applikationen fungerar. En backend-utvecklare arbetar med programmeringsspråk som t.ex. PHP, C#, .NET samt olika ramverk, web-api:er och databaser.

En backend-utvecklare arbetar med bland annat hemsidor och applikationer. Vi som arbetar som backend-utvecklare arbetar mer specifikt med hur hemsidorna och applikationerna fungerar och all bakomliggande infrastruktur. Det kallas "backend" eftersom det som en backend-utvecklare arbetar med, sker dolt för alla som tittar på en hemsida. En backend-utvecklare ser till så att hemsidan kan kommunicera med servern, databasen och andra system genom att anropa varandra via API:er.

Våra tidigare uppdrag

Se några av våra tidigare uppdrag och vad vi tidigare har tagit fram för lösningar. Har du ett projekt du vill komma igång med, tveka inte att kontakta oss!

Vad kan en backend-utvecklare erbjuda dig?

Behöver du en ny hemsida? Vi arbetar med hemsidor, eller om du behöver en ny applikation. Då kan vi vara delaktiga ända från start till mål. Vi kan sedan efter att appen har tagits fram, se till så att den fungerar som den ska och utveckla den så att den blir allt bättre. Har du ett speciellt IT-projekt som du behöver hjälp med? Vi hjälper dig med allt som har med ditt IT-projekt att göra. Vi är allround och kan utveckla vilket IT-projekt som helst.

När behöver du en backend-utvecklare?

En backend-utvecklare ser till så att din app eller hemsida fungerar som den ska. Skulle något hända med hemsidan eller appen, så är det en backend-utvecklare som du kan vända dig till och som kan lösa dina problem. En backend-utvecklare är ofta en all-konstnär som också löser en massa problem som man kan ha med allt som har med internet att göra, och som ser till så att hemsidan eller appen visar rätt information och bilder.

En backend utvecklare behöver du för att t.ex. en hemsida eller app ska fungera rätt gentemot servern och databasen. En server är i sin tur den plats där din hemsida eller app ligger. En server ser till så att ingen kan hacka in sig på din hemsida eller app. Den ska ge skydd och vara säker mot någon som vill stjäla information eller som vill förstöra för andra.

Berätta mer om ditt projekt!

Vi på ScriptSector hjälper dig att ta din app från idé till verklighet.

0650-45 04 45

info@scriptsector.se